Comisia Europeană: Ajutor umanitar pentru Asia de Sud-Est

Comisia Europeană a anunțat recent alocarea a 8 milioane EUR sub formă de asistență umanitară și finanțare către țările din Asia de Sud-Est.

Scopul este de a sprijini populația afectată de dezastrele naturale recurente și conflictele din regiune. Statele care vor beneficia de această finanțare sunt: Filipine, Nepal și alte câteva țări din Asia de Sud-Est.

Filipine va primi cea mai mare parte din această sumă, mai exact 3,5 milioane de euro. O parte de 1,5 milioane de euro va servi drept asistență umanitară pentru persoanele afectate de dezastre naturale și de conflictul prelungit din Mindanao. Restul de 2 milioane EUR vor fi folosiți pentru instruirea autorităților în vederea gestionării crizelor de acest tip.

Nepalul va primi o finanțare de 2 milioane de euro, în timp ce restul de 2,3 milioane vor fi distribuite în întreaga regiune a Asiei de Sud-Est, cu scopul instruirii echipelor de intervenții și a implementării planurilor de acțiune în caz de urgență.

Țările din Asia de Sud-Est se confruntă frecvent cu dezastre naturale, inclusiv taifunuri, inundații și secete. Luând în calcul aceste aspecte, Uniunea Europeană și-a extins sprijinul dincolo de Filipine și Nepal, pentru a include națiuni precum Vietnam și Laos. Prin diferite proiecte axate pe reziliența comunităților și pregătirea acestora pentru dezastre, UE își propune să atenueze impactul acestor calamități.

Nu în ultimul rând, anunțul Comisiei Europene subliniază angajamentul său continuu de a sprijini comunitățile vulnerabile din Asia de Sud-Est.

Facebook

Comentarii

91 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *