Trump, către președinta Comisiei Europene: SUA nu vor sprijini Europa, în caz de război

Anul 2020, la forumul de la Davos. Președintele SUA în funcțiune, Donald Trump, i-a spus președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că, dacă Europa este atacată, SUA nu vor veni să o ajute.

Dialogul dintre cei doi lideri a fost relatat de comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, scrie Politico, potrivit G4Media.

Acesta a susținut că mesajul transmis de fostul președinte american este revelator în perspectiva în care Donald Trump ar putea ajunge din nou președinte al SUA, el candidând la alegerile prezidențiale din acest an.

„Ne întoarcem în 2020, în ianuarie. Stăm cu Ursula von der Leyen, cu mine, cu Phil Hogan și cu președintele Statelor Unite ale Americii. Ne aflam la Davos. Iar Donald Trump i-a spus Ursulei: «Trebuie să înțelegeți că, dacă Europa este atacată, nu vom veni niciodată să vă ajutăm și să vă sprijinim și, apropo, NATO este mort și vom pleca, vom părăsi NATO.» Era președintele Statelor Unite ale Americii – s-ar putea să se întoarcă”, a spus comisarul european, citat de Politico.

Thierry Breton dorește ca UE să înființeze un fond de apărare în valoare de 100 de miliarde de euro. El ar urma să detalieze propunerea la 27 februarie, odată cu prezentarea Programului european de investiții în domeniul apărării.

„Cred că trebuie să avem un fond de apărare uriaș care să ajute la accelerarea, chiar și probabil în valoare de 100 de miliarde de euro”, a declarat Breton marți, la un eveniment găzduit de grupul liberal Renew Europe.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *