Comisarii UE plănuiesc o vizită în februarie, la Kiev

UE intenționează să organizeze consultări cu Ucraina la cel mai înalt nivel, într-o nouă demonstrație de sprijin pentru țara europeană care se confruntă cu un atac brutal fără precedent din partea Rusiei, potrivit Politico.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a propus o „întâlnire între colegii de guvern la Kiev la începutul lunii februarie”, a declarat un oficial al Comisiei. Von der Leyen a anunțat planul colegilor săi în cadrul reuniunii Colegiului comisarilor de miercuri.

Oficialul a declarat că planul inițial a fost ca aproximativ „10-15 comisari” care lucrează la dosare legate de Ucraina, de la comerț la politici digitale, să se întâlnească cu omologii lor de la Kiev. Scopul este de a „aprofunda în continuare relațiile” și de a da dovadă de solidaritate.

Este o „recunoaștere a progreselor pe care Ucraina le face pe drumul său spre Europa”, a declarat oficialul. El a adăugat că Von der Leyen „a subliniat că acest exercițiu va fi, bineînțeles, voluntar pentru membrii colegiului”.

Alături de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, comisarii care se ocupă de Ucraina și care ar putea face această călătorie sunt: Valdis Dombrovskis, șeful Comisiei Europene pentru comerț; Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie; Josep Borrell, șeful Comisiei pentru afaceri externe; Ylva Johansson, comisarul pentru afaceri interne; Johannes Hahn, comisarul pentru buget; Olivér Várhelyi, comisarul pentru vecinătate și extindere; Janez Lenarčič, responsabil cu gestionarea crizelor și asistența umanitară; și Mairead McGuinness, comisarul pentru servicii financiare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *