Combatanții anti-Putin avansează 42 de kilometri pe teritoriul Rusiei

Combatanţi ruşi, opozanţi ai preşedintelui Vladimir Putin, care au organizat zilele trecute o incursiune armată din Ucraina în regiunea rusă Belgorod, au pătruns 42 de kilometri în interiorul Rusiei, a declarat miercuri unul dintre liderii acestora, potrivit Agerpres.

Combatanţii au preluat controlul asupra mai multor localităţi din regiunea Belgorod timp de o zi, a afirmat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi, citat de Ukrinform, negând că zeci de membri ai celor două grupuri ar fi fost ucişi, aşa cum susţin autorităţile ruse. Potrivit lui, ei s-au întors înapoi cu doar doi răniţi uşor.

Liderul Corpului voluntarilor ruşi a mai afirmat că operațiunea militară continuă, iar grupul său a reuşit să distrugă echipamente militare ale forţelor armate ruse.

Întrebat de unde a făcut rost grupul său de tehnică militară, acesta a răspuns că transportoare blindate şi alte echipamente pot fi cumpărate de pe piaţa neagră sau din orice magazin militar modern, într-o aluzie la o declaraţie a preşedintelui Vladimir Putin, care a răspuns în acest fel într-o conferinţă de presă anuală când a fost întrebat de unde rebelii proruşi din Donbas au armament ultramodern.

El a mai spus că ruşii au capturat echipament militar ucrainean în luptele de la Bahmut, iar combatanţii RDK l-au recuperat în luptă.

Liderul celuilalt grup de voluntari implicat în incursiunea din Belgorod, Legiunea „Libertate pentru Rusia”, a afirmat la rândul său că forţele de securitate ruse au reacţionat cu panică la raid şi au avut nevoie de câteva ore pentru a reacţiona.

Aceste două formaţiuni naţionaliste care luptă alături de armata ucraineană împotriva forţelor armate ruse au ca scop declarat „eliberarea” Rusiei de regimul lui Vladimir Putin şi sunt susţinute tacit de autorităţile de la Kiev, notează EFE.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.