Comandantul rus care a susținut retragerea din Herson, presat să arate rezultate

Principalii susținători de război ai Rusiei s-au adunat în spatele deciziei umilitoare a forțelor Moscovei de a se retrage din orașul ucrainean Kherson în această lună, dar comandantul care a susținut această mișcare se află acum sub o presiune tot mai mare pentru a dovedi că a meritat, relatează Reuters.

Serghei Surovikin, poreclit „generalul Armageddon” de către presa rusă pentru reputația sa de nemilos, a recomandat pe 9 noiembrie ca forțele Moscovei să părăsească Herson și malul vestic al râului Dnipro, unde erau expuși. Surovikin, un veteran în vârstă de 56 de ani, decorat de Vladimir Putin, a susținut că retragerea, finalizată două zile mai târziu, ar permite Moscovei să economisească echipamente și să redistribuie forțele de acolo pentru ofensive în alte părți.

„Așteptăm rezultatele tale strălucite și ne rugăm pentru tine, eu mă rog pentru tine în fiecare zi”, i-a spus Margarita Simonyan, redactorul-șef șef al postului de televiziune RT și unul dintre principalii susținători publici ai războiului, într-o emisiune televizată de săptămâna trecută, lui Surovikin.

Arhi-naționalistul rus Alexander Dugin, a cărui fiică, Darya, a fost ucisă în afara Moscovei în august, în ceea ce Rusia consideră a fi un asasinat de stat ucrainean, a exercitat mai multă presiune asupra lui Surovikin, spunând că Herson este ultima bucată de teritoriu ucrainean la care Rusia își poate permite să renunțe.

„Limita a fost atinsă”, a declarat Dugin pentru canalul de știri online naționalist Tsargrad.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *