Coaliția discută retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă

Liderii de Coaliție dezbat, luni, dacă alianța PSD-PNL va merge în continuare cu Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria Generală a Capitalei.

Surse: PSD a pus în discuție varianta retragerii lui Cîrstoiu, dar PNL se opune susținerii lui Piedone și-l vrea candidat pe Burduja, pe care PSD refuză să-l sprijine.

De dimineață, a avut loc o ședință a staff-ului de campanie, purtată la sediul PSD, iar presa a scris că social-democrații nu par convinși că dr. Cîrstoiu ar fi recuperat la capitolul notorietate, în fața contracandidaților săi, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan.

La ședința ulterioară de la guvern, au participat Marcel Ciolacu, dar și medicul Cătălin Cîrstoiu, care a dat explicații legat de incompatibilitatea sa, după ce o investigație a Hotnews din ultima săptămână a arătat că acesta era manager la Spitalul Universitar, dar dădea și consultații la clinica privată, pe care o deține cu soția sa.

G4Media scrie că se discută retragerea din cursă a medicului Cîrstoiu. Se așteaptă o decizie a coaliției, mai cu seamă după declarațiile de vineri ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul „momentan” al coaliției.

Potrivit surselor Hotnews, în ciuda asigurărilor care vin mai cu seamnă dinspre aripa PNL – Sebastian Burduja, șef de campanie, și Rareș Bogdan – candidatul Cîrstoiu nu a fost asimilat la nivelul organizației București, primarii de sector dând semnale că nu se vor implica în campanie pentru susținerea acestuia.

Există și teoria – susținută de Euronews, care citează surse din PSD – că totul ar fi plecat, de fapt, de la o eroare de strategie, și anume alegerea Gabrielei Firea pentru a coordona campania lui Cîrstoiu. Aceasta nu s-a fi implicat în susținerea lui, ba chiar ar fi sabotat-o.

Se vorbește acum despre renunțarea la candidatura lui, coaliția urmând să se reorienteze spre Cristian Popescu Piedone, care este mult mai bine situat în sondaje. Dar PNL se opune unei astfel de variante, sursele Digi24 spunând că liberalii au avansat deja numele lui Sebastian Burduja.

În ceea ce îl privește pe Cătălin Cîrstoiu, acesta a spus, astăzi, că el s-a înscris într-o luptă și va merge până la capăt. „Din punctul meu de vedere, m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte”, a declarat el.

În cursul după-amiezii, discuțiile din coaliție au fost reluate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *