Coaliția a decis comasarea alegerilor

Rareș Bogdan (PNL) și Mihai Tudose (PSD) au anunțat, astăzi, că coaliția a decis strategia comună pentru alegeri, după o ultimă ședință la Palatul Victoria.

Urmează să fie validată acum, în ședințele separate ale conducerilor PSD și PNL, iar decizia finală va fi anunțată public de liderii celor două partide, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, la ora 19.00.

„Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare își dorește o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”, a declarat Mihai Tudose.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat, la rândul său, că a existat o discuție anterioară, în cursul zilei de ieri, și cu formațiunile politice din Parlamentul European, în speță cu președintele PPE, Manfred Weber.

PSD și PNL ar fi convenit asupra comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. Acestea din urmă erau programate în septembrie. Prin comasare, ambele alegeri vor avea loc pe data de 9 iunie.

Potrivit G4Media, cele două partide vor merge pe liste comune la europarlamentare. Există discuții cine va deschide lista și care va fi distribuția mandatelor.

PNL cere paritate de 1 la 1, în timp ce PSD – care ar avea scor dublu în sondaje – vrea o reprezentare mai mare, pe liste.

În ceea ce privește localele, aici PNL și PSD vor să meargă pe liste separate.

Rândul următor de alegeri – parlamentare și prezidențiale – ar urma să fie abordat după alegerile din iunie, aici fiind mari discuții pe candidatul la prezidențiale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *