Coaliția a decis: Candidaturi separate la Primăria Capitalei – Firea și Burduja

Coaliția a decis, la capătul a 14 ore de discuții, să renunțe la candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu și să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei. Ca să se ajungă la acest rezultat, s-a negociat însă gradual.

În prima fază, PSD a propus susținerea lui Cristian Popescu Piedone, ceea ce PNL a respins cu vehemență, fiind o linie roșie peste care liberalii au cerut să nu se treacă.

S-au căutat, apoi, posibili candidați comuni. Din partea PNL, a fost avansat numele europarlamentarului Rareș Bogdan, dar acesta ar fi refuzat să candideze. Un alt nume din tabăra liberalilor a fost Adrian Cioroianu. PSD i-a propus pe fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, și pe deputatul Daniel Zamfir.

Până la urmă, pentru că nu exista susținere pentru nici unul dintre posibilii candidați, s-a decis să se meargă pe candidaturi separate. Propunerea ar fi venit din partea lui Marcel Ciolacu și acceptată imediat de Nicolae Ciucă. Partidele și-au anunțat, tot azi-noapte, și candidații: Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL.

Cum ambii au acceptat să candideze – Burduja a fost sunat în Coreea de Sud, acolo unde se află în vizită de lucru cu președintele Klaus Iohannis – s-a stabilit că aceștia vor candida separat, dar vor avea un mesaj constructiv pentru București și nu se vor ataca reciproc.

PSD și PNL și-au făcut calculul că, în felul acesta, se salvează votul politic la Consiliul General și la europarlamentare.

Coaliția merge în continuare, cu candidați comuni, la europarlamentare și primăriile de sector.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *