Ciolacu joacă în forță: Vrea să tranșeze toate alegerile

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, la Constanța, că dorește ca PSD și PNL să decidă un calendar general, care să includă toate alegerile din acest an, scrie G4Media.

Premierul a precizat că momentan nu a fost luată o decizie în acest sens, dar că urmează luni o nouă întâlnire a coaliției.

„Pe mine, ca și prim-ministru și ca președinte de partid, mă interesează să venim cu un calendar pentru toate alegerile, ca să nu mai existe discuții interminabile. Acesta este calendarul, toată lumea se pregătește de alegeri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat care au fost impedimentele pentru a se lua o decizie în coaliție, joi, Marcel Ciolacu a răspuns că au existat negocieri democratice, dar că ar fi incorect față de partenerii de coaliție să ofere detalii despre ceea ce s-a discutat.

În legătură cu propunerea UDMR de a crește mandatul primarilor la 5 ani, liderul PSD a replicat: „Părerea mea este că am putea mandatul președintelui să-l aducem la 4 ani, la fel ca al primarilor”.

Mandatul de 5 ani al președintelui țării este prevăzut în Constituție și ar putea fi modificat doar prin revizuirea legii fundamentale.

Joi, a existat o discuție între liderii PSD și PNL cu privire la comsarea alegerilor locale cu europarlamentarele, pentru data de 9 iunie. Nu s-a ajuns la o înțelegere și s-a stabilit să fie reluat dialogul luni.

Potrivit G4Media, unul dintre motivele eșecului de joi ar fi diferența de abordare între cele două partide: PSD ar vrea o decizie pentru toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, iar PNL susține doar comasarea localelor cu europarlamentarele, urmând ca strategia pentru parlamentare și prezidențiale să fie luată după 9 iunie.

Facebook

Comentarii

5 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *