Ciolacu: Vineri va fi depusă cererea de plată nr. 3 din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că vineri va fi depusă cererea de plată numărul 3, menţionând că Pilonul 2 de pensii reprezintă un jalon asumat în PNRR.

„Vineri vom depune cererea de plată numărul de către ministrul de la fondurile europene”, a transmis Marcel Ciolacu, astăzi, la sediul central al PSD.

 După ce va fi depusă cererea de plată, de va intra în procedura de negociere cu Comisia Europeană, pe fiecare jalon în parte.

Probleme mai substanţiale la cererea de plată 3 sunt la jalonul 206, la microîntreprinderi, unde, potrivit premierului, vor exista discuții cu executivul european.

El a precizat că Pilonul 2 de pensii este prins în PNRR. „Este jalon prins în PNRR, dacă eu nu îndeplinesc acest jalon, atunci Comisia Europeană vine şi ne opreşte aceşti bani”, a explicat prim-ministrul.

Cererea de plată nr.3 are o valoare de 3,1 miliarde de euro și este condiționată de îndeplinirea a 55 de ținte și jaloane.

Comisia Europeană va analiza cererea – având pentru asta 2 luni la dispoziție – și vor avea loc și negocieri guvern – Comisie.

Plata cererii poate fi aprobată iarna aceasta, cel târziu în primăvara anului viitor.

Facebook

Comentarii

64 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *