Ciolacu se antrenează pentru prezidențiale. Pachetul fiscal lovește în electoratul PNL – Sebastian Zachmann

„Zi de zi, Marcel Ciolacu se antrenează pentru rolul de candidat la prezidențiale. Prima mișcare a fost să ieftinească produsele de bază. Apoi a sacrificat ritualic doi miniștri PSD în numele bătrânilor umiliți în azilele-abator din Voluntari. Acum propune un set de măsuri fiscale prin care ia de la bogați și, teoretic, dă la săraci. Practic, ia de la bogați și dă la aceeași îmbuibați care sufocă statul” – scrie jurnalistul Sebastian Zachmann, într-o analiză dedicată ultimelor mișcări de pe scena guvernamentală.

În opinia sa, premierul Marcel Ciolacu nu pierde electoral, pentru că mediul de afaceri nu se înghesuie să voteze PSD.

„În schimb, pachetul fiscal lovește în electoratul PNL, partea liberală. Zic partea liberală pentru că, în ciuda numelui, electoratul PNL e mai degrabă conservator, mobilizat la urne de primari și de pastorii neo-protestanți, nu de ideologie.”

„Singura strategie a liberalilor e să rămână captivii PSD până în 2028” – Sebastian Zachmann

Vedeta Prima TV observă că „PNL nu are de ales: de la guvernare nu poate ieși, pentru că sute de primari ar trece imediat la PSD. Altă majoritate nu poate face. Alegeri interne nu are curaj să organizeze. Pe scurt, PNL e prizonierul PSD.

Singura strategie a liberalilor e să rămână captivii PSD până în 2028. Erodarea guvernării și noile biruri vor împinge PSD și PNL sub pragul de 50%, dar întotdeauna UDMR e dispusă să acopere deficitul politic”, se arată în analiza lui Sebastian Zachmann, care poate fi citită integral pe pagina sa de Facebook.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *