Ciolacu: România va face „pași mari”, prin aderarea la Schengen aerian și maritim

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat convingerea că, odată cu aderarea la frontierele aeriene și maritime, de la 31 martie, România va face „pași mari” spre o aderare deplină ulterioră.

Șeful guvernului a precizat că a căzut de acord cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, asupra unei colaborări directe pe această temă, în baza căreia ministrul de interne, Cătălin Predoiu s-a deplasat săptămâna trecută la Viena și „urmează să meargă în continuare”.

”Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari”, a îndemnat şeful executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că vor avea loc discuţii, în perioada următoare, cu Ungaria și Serbia. ”Este un context întreg, şi nu în ultimul rând cu premierul bulgar”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul a mai spus că va fi prezent, sâmbătă, la Timişoara, la inaugurarea noului terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional „Traian Vuia”. Inaugurarea, programată pe 31 martie, va coincide cu aderarea României la Schengen aerian și maritim.

S-a vehiculat inclusiv participarea la evenimentul din România a președintei Comsiei Europene, Ursula von der Leyen, investiția fiind făcută cu fonduri europene – 184 milioane de lei. Însă, premierul Marcel Ciolacu a precizat că această vizită nu a fost confirmată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *