Ciolacu: Reprezentanța diplomatică din Emiratele Arabe Unite va fi reorganizată

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, la finalul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, că se va face o redimensionare a reprezentanței diplomatice a României în această țară.

Potrivit premierului, este nevoie de această reconfigurare la nivel de reprezentanțe diplomatice, după ce s-a constatat că numărul românilor care vizitează Dubaiul a crescut la 100.000, față de acum 20 de ani, când turiștii care ajungeau acolo erau foarte puțini.

„Este normal ca dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată ca să fim conform cu aşteptarea românilor. Acum 20 de ani, în Dubai, veneau doi români, între timp vin 100.000”, a spus șeful guvernului, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, în alte țări, acolo unde se va observa că scade numărul românilor, se va proceda invers, urmând să fie retras din personalul ambasadelor și consulatelor.  

„Legea prevede reorganizarea ministerului în integralitatea sa”, a precizat Marcel Ciolacu, care a explicat că planul de reorganizare a MAE este în curs de procedură.

După ce va trece şi de filtrul Ministerului Justiţiei, sub aspectul legalităţii, reorganizarea MAE va intra în transpunere.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *