Ciolacu pleacă optimist la Bruxelles: „Comisia dă semne că va recunoaște eforturile României”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, în deschiderea ședinței de guvern, că merge, în această după-amiază, la Bruxelles pentru a sta de vorbă cu oficialii europeni.

Potrivit premierului, există semnale că, la nivelul Comisiei Europene, vor fi recunoscute eforturile financiare „deosebite” făcute de România, în acest an, pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova.

Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că este decis să nu renunțe la nici o reformă dintre cele care au fost anunțate deja.

„După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esenţiale pe care trebuie să le luăm împreună, ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU. Vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei şi vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că, în această şedinţă de guvern, sunt trecute în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru ca țara noastră să poată să depună următoarea cerere de plată din PNRR.

„Aşa cum am anunţat în şedinţa de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier şi să îmi asum răspunderea, alături de Guvern, pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În acelaşi timp însă, în spiritul solidarităţii europene, sunt absolut convins şi există deja semnale în acest sens, după prezenţa celor trei miniştri la Bruxelles, că şi Comisia va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova”, a declarat premierul României.

„Va fi găsită soluția justă”

Prim-ministrul s-a declarat convins că va fi găsită soluţia justă, astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 şi 2025 să fie actualizat, ţinând cont de aceste realităţi.

”Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluţia justă, astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 şi 2025 să fie actualizat, ţinând cont de aceste realităţi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

După întrevederea cu miniștrii români, Comisia Europeană a dat semnale că se așteaptă la măsuri de austeritate mai dure din partea guvernului Ciolacu, astfel încât să se încadreze în jaloanele asumate în PNRR. Dar premierul Marcel Ciolacu va avea întâlnirea decisivă cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *