Ciolacu: România are toată susținerea pentru Schengen, din partea președintelui Consiliului European

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în această dimineață, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a reconfirmat susţinerea sa pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în jurul orei 10.30, fiind primul moment important din seria de activităţi pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu le desfăşoară la Bruxelles.

„Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat astăzi susţinerea sa totală pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai ţării noastre şi i-am mulţumit pentru suportul său constant, ferm şi plin de energie”, a declarat Marcel Ciolacu, de la Bruxelles.

Potrivit premierului, Charles Michel a admis că, dacă România va fi acceptată de țările membre în spațiul Schengen, eurosceptismul ar fi împiedicat să ia amploare în statele din estul continentului.

„Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului”, a precizat șeful executivului de la București.

Preşedintele Charles Michel a mulţumit României şi pentru sprijinul puternic oferit de ţara noastră Ucrainei şi Republicii Moldova. Marcel Ciolacu crede că, astfel, solidaritatea românilor este evidentă și este nevoie să fie răsplătită cu o decizie favorabilă pe dosarul Schengen.

„Sper că şi Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că solidaritatea europeană există şi în realitate, nu doar în declaraţiile oficiale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Premierul are întâlniri, pe parcursul acestei zile, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen şi cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *