Ciolacu: Guvernul României sprijină puternic aderarea la UE a R. Moldova

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o convorbire, astăzi, cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în căreia a reiterat sprijinul puternic al Guvernului de la Bucureşti pentru parcursul european al Chişinăului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Ciolacu a subliniat sprijinul activ pe care România îl acordă Republicii Moldova pentru începerea procesului de negociere a aderării la Uniunea Europeană, în contextul Consiliului European care va avea loc săptămâna aceasta.

„Guvernul României va continua să susţină puternic parcursul european al Republicii Moldova”, a transmis șeful guvernului român.

Cei doi premieri au mai discutat despre proiectele de cooperare bilaterală, în special în domeniile interconexiunilor energetice transfrontaliere şi al asistenţei financiare pe care România o acordă pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Consiliul European are loc, joi și vineri, la Bruxelles, iar pe ordinea de zi este și deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova, care a primit statutul de țară candidată în iunie 2022.  

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *