Ciolacu: Furnizorii de gaze au crescut prețurile, când în Europa scad

Premierul Marcel Ciolacu a remarcat, astăzi, că există furnizori care au crescut nefundamentat preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene, scrie Agerpres.

El a cerut, în şedinţa de guvern, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei să analizeze această situaţie.

„Au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut”, a subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei se află în pline acțiuni de control la 6 mari furnizori de energie electrică și la principalii 3 mari furnizori de gaze.

Potrivit instituției, s-a observat că unii furnizori au raportat valori mari în contractele cu clienții finali, iar cantități de energie au fost vândute succesiv, cu scopul de a crește prețul.

În mod direct, consumatorii finali, atât ce casnici, cât și cei industriali, nu sunt afectați de creșterea prețului, deoarece, prin aplicarea schemei de plafonare-compensare, statul suportă diferențele de preț.

Până acum, de la bugetul de stat s-au plătit peste 22 miliarde lei către furnizorii de energie electrică și gaze.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *