Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea SUA: Progresăm la programul Visa Waiver

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec. În urma discuțiilor, șeful guvernului a afirmat că proiectele economice comune avansează în mod susţinut şi progresează şi în procesul Visa Waiver pentru români, informează News.ro.

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a declarat, pe 25 septembrie, că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii cel mai devreme la începutul anului 2025.

La începutul anului, Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru includerea în programul care permite intrarea în SUA fără viză. O condiție pe care țara noastră nu o îndeplinește, deocamdată, și în sensul în care se lucrează este să se reducă semnificativ numărul celor respinși la solicitarea vizei Waiver.

Conform legilor americane, cetățenii unei țări pot beneficia de Programul Visa Waiver dacă rata de respingere a vizelor este sub 3%. În 2020-2021, rata de respingere pentru România a fost de 17%.

Visa Wiver ar permite românilor să intre în SUA fără viză timp de cel mult 90 de zile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *