Miliarde de euro din PNRR depind de impozitarea microîntreprinderilor. Ciolacu, anunțul zilei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că Guvernul așteaptă ultimul raport al Comisiei Europene legat de tranșa nr. 3 din PNRR și, în funcție de acesta, va face și pasul următor.  România a înaintat această cerere de plată în decembrie 2023, iar suma se ridică la aproximativ 2,7 miliarde de euro.

România negociază, în prezent, pe tranșa nr. 3 din PNRR, discuțiile fiind axate pe Jalonul 206 privind impozitarea microîntreprinderilor.

„Cu adevărat, aşteptăm ultimul raport, după vizita doamnei Celine Gauer şi pe urmă vom face pasul următor. Anul acesta se vor încasa bani. Important e să încasăm suma întreagă”, a dat asigurări șeful executivului.

Marcel Ciolacu a mai spus că, în orice caz, nu se pune problema ca România să rămână fară bani, deoarece există sume necheltuite din tranșele anterioare. ”Noi avem, ştiţi foarte bine, din sumele din tranşa 1 şi tranşa 2, avem consumate până acum vreo 20%, deci nu se pune problema că România ar rămâne fără bani”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă guvernanții români sunt dezamăgiți de relaţia cu Comisia Europeană, Ciolacu a explicat că nu se pune problema de așa ceva, fiind vorba de negocieri pe aspecte care au fost trecute în PNRR de un alt guvern, respectiv guvernul Cîțu.  

”Încercăm să negociem, de exemplu cum e la microintreprinderi, unde Ghinea şi Cîţu şi-au asumat că va fi un prag de 60.000. Eu cu domnul Ciucă ne-am asumat că vom scădea de la un milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut”, a explicat premierul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *