Ciolacu, despre plecarea lui Iohannis la Consiliul European: „O șansă și pentru România”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, înaintea ședinței de guvern, că accederea lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European ar conta și pentru România.

„România are o șansă serioasă să ocupe o poziție importantă la nivel european. Este un culoar real și este o șansă, nu doar pentru președintele Klaus Iohannis, ci pentru România”, a declarat Ciolacu, potrivit Digi24.ro.

Un scenariu discutat intens în PNL și în coaliție este plecarea lui Klaus Iohannis la președinția Consiliului European, începând cu 1 iulie 2024, după vacantarea funcției de către Charles Michel, care va candida la Parlamentul European.

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă, a declarat, tot astăzi, că președintele Klaus Iohannis are relaţii foarte bune cu cancelariile europene, care ar putea lua o decizie în favoarea sa.

Vicepreşedintele PNL spune, însă, că negocierile în acest sens vor avea loc după alegerile europene din iunie.

„Se încearcă nu obţinerea unui mandat de cinci luni, vorbim de obţinerea unui mandat de cinci ani”, a subliniat eurodeputatul Gheorghe Falcă.

Funcția de președinte interimar al Consiliului European s-ar asigura pentru numai cinci luni (iulie-noiembrie 2024), în timp ce mandatul plin este de 2,5 ani, dar cu posibilitatea de a fi reînnoit o singură dată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *