Diaspora: Două zile de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, astăzi, un acord privind organizarea a două zile de vot pentru cetăţenii români din diaspora, la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a confirmat, ieri, la sediul partidului, că există discuţii în acest sens, după ce propunerea a fost făcută atât la PSD, cât și la PNL.

În privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, liberalii au mandatat conducerea executivă (președinte, secretar general și cei patru vicepreședinți) să analizeze această variantă și să o discute cu partenerul de coaliție, PSD.

Și PSD a avut o discuție asemănătoare în partid, ieri, cu liderii din teritoriu. Majoritatea liderilor locali s-au declarat de acord cu această variantă, potrivit unor surse social-democrate.

Dar o decizie finală nu a fost luată, deocamdată, în cadrul partidului, a spus astăzi premierul Marcel Ciolacu.

În plus, Marcel Ciolacu a declarat, tot astăzi, că nu există nici o lege modificată privind comasarea alegerilor sau decalarea unui rând de alegeri.

PSD și PNL iau în calcul varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare – care sunt programate pentru 9 iunie.

AUR și USR critică această inițiativă, cele două partide fiind dezavantajate prin faptul că nu dispun de o infrastructură electorală – un număr mic de primari – comparabilă cu cele ale PSD și PNL.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *