Ciolacu a mers la spitalul din Bruxelles, unde sunt răniți de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a mers, în această dimineață, la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, unde i-a vizitat pe doi dintre pompieri răniţi în urma exploziilor de la Crevedia.

Şeful executivului a mers în salonul în care este îngrijit unul dintre răniți, acesta fiind într-o stare mai bună, și l-a încurajat să treacă cu bine peste această încercare. „M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noştri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat şi urmează să iasă de la secţia ATI. Am vorbit cu el şi l-am îmbărbătat să treacă cu bine peste această tragedie”.

Premierul a precizat că se așteaptă vești bune şi despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român, care îngrijit la Spitalul militar din Bruxelles. „Am vorbit cu soţia lui, am încurajat-o şi am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noştri răniţi şi îi aşteptăm cu bine acasă”, a transmis prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a stat de vorbă și cu familiile răniţilor, asigurându-le că pacienții vor beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale, iar însoțitorii lor vor avea parte de susţinere, inclusiv financiară, pentru a le fi alături pe perioada tratamentului.

Ciolacu a discutat inclusiv cu medicii care îi îngrijesc pe cei doi pompieri, dar şi cu conducerea Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles care a acceptat să acorde sprijin imediat României.

„Sunt profund recunoscător medicilor şi întregii echipe medicale a Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea şi pasiunea pentru îngrijirea pacienţilor. România apreciază enorm acest sprijin şi este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt trataţi pacienţii români!”, a menţionat premierul Marcel Ciolacu.

Vizita premierului la Spitalul Militar Regina Astrid a avut loc în contextul deplasării la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

Facebook

Comentarii

185 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *