Cine a ucis-o pe fiica lui Dughin?

„O crimă josnică, plină de cruzime, a curmat prematur viaţa Dariei Dughina, o persoană strălucitoare şi talentată, dotată cu o inimă cu adevărat rusă”, a transmis azi Vladimir Putin, după moartea fiicei ideologului regimului de la Moscova.

Iar Aleksandr Dughin a reacționat pentru prima dată după atentat, declarând: ”Inimile noastre tânjesc după mai mult decât o răzbunare. Este un câştig prea mic, nu e specific Rusiei. Avem nevoie de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”.

Daria Dughina (30 de ani) a murit sâmbătă seară, într-o explozie a mașinii pe care o conducea. Ea participase împreună cu tatăl său la un festival naționalist în apropiere de Moscova. Aleksandr Dughin urma să plece de acolo împreună cu fiica sa, cu acelaşi autoturism, dar în cele din urmă a plecat cu maşina unui prieten.

Explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv, plasat la bordul maşinii Toyota Land Cruiser, dispozitiv detonat de la distanță, potrivit autorităților ruse. Maşina vizată era a lui Aleksandr Dughin şi probabil că el a fost ţinta atacului.

blank
Dughin, surprins la sosirea sa la locul exploziei. Ulterior, a fost internat în spital

Moscova acuză spionajul ucrainean

Cazul asasinării jurnalistei Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideolog al Kremlinului, a fost soluţionat, a anunţat luni Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), conform căruia asasinatul a fost executat de o femeie membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia.

Potrivit FSB, ”crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene”, iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, Natalia Vovk, născută în 1979.

Ucraina neagă implicarea

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a negat luni încă o dată orice implicare a Ucrainei în uciderea fiicei ideologului Kremlinului.

”Ucraina categoric nu are nimic de-a face cu asta, pentru că noi nu suntem un stat criminal, ceea ce Rusia este, şi cu atât mai mult nu suntem un stat terorist”, a spus Podoliak încă de duminică, la televiziunea ucraineană, potrivit Agerpres.

Partizani ruși anti-Putin?

Fostul parlamentar rus Ilia Ponomarev, refugiat în Ucraina, a atribuit asasinatul unei grupări de partizani. Auto-intitulată Armata Națională Republicană din Rusia, pretinsa mișcare a difuzat azi un manifest în care îl califică pe Putin ”uzurpator al puterii și criminal de război” și îi îndeamnă pe ruși la revoltă față de regimul Putin.

Armata Națională Republicană din Rusia amenință că ”îi va distruge” pe toți oficialii statului rus care susțin politica lui Putin. Partizanii cer terminarea imediată a invaziei din Ucraina și spun că ”scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării. Îi declarăm pe oficialii guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului – cei care nu demisionează din funcție vor fi distruși de noi”, conform g4media.ro.

Cine e Dughin?

Aleksandr Dughin (60 de ani) este un filosof şi publicist conservator rus, unul dintre propagandiştii ideologiei ‘lumii ruse’ şi ai neoeurasianismului, concepte care proclamă dominaţia Rusiei asupra vecinilor săi, opunerea acesteia SUA şi NATO şi pentru extinderea influenţei Rusiei pe teritoriul continentului eurasiatic. Dughin a îndemnat în ultimii ani regimul Putin să se afirme mai agresiv pe plan mondial.

blank
Ultima postare a lui Dughin înaintea atentatului a fost despre un interviu în care fiica sa numea războiul din Ucraina „o ciocnire a civilizațiilor globaliste și eurasiatice”

Fiica sa a fost inclusă pe lista de personalități ruse sancționate de către Statele Unite și Marea Britanie, pentru propagarea de dezinformări online privind invazia Rusiei în Ucraina. Daria Dughina conducea site-ul de dezinformare și propagandă putinistă United World International.

„Sprijinul unanim al Occidentului pentru Ucraina în 2022, aprovizionarea cu arme la o scară de neimaginat – totul sună ca o agonie. Agonia unui regim globalist care începe să piardă teren în fața multipolarității”, afirma Daria Dughina în ultimul interviu pe care l-a acordat.

Ștefan Jianu 

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *