Cine a declanșat atacul de pe Podul Crimeei?

„Podul arde frumos la răsărit / Privighetoarea din Crimeea cu SBU s-a întâlnit”. SBU este serviciul de securitate al Ucrainei.

Kievul a transmis, până acum, mesaje contradictorii privind originea atacului. „Crimeea, podul, începutul. Tot ce e ilegal trebuie distrus, tot ce e furat trebuie returnat Ucrainei, tot ce e ocupat de Rusia trebuie eliberat”, a declarat, în primă fază, Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ulterior, Podoliak a revenit, pasând responsabilitatea spre Rusia: ”FSB (Serviciul secret rus, n.n.) încearcă să elimine conducerea Ministerului Apărării. Înainte de schimbarea de personal, FSB este în knock-out – a ratat explozia podului lui Putin. Ministerul Apărării poate acum să dea vina pe FSB pentru viitoarea pierdere a Sudului. Nu este evident cine a făcut o explozie? Camionul a sosit din Federația Rusă”, a afirmat consilierul de la Kiev.

Cadou pentru Putin?

La rândul său, serviciul de securitate al Ucrainei (SBU)  a difuzat un mesaj în versuri: „Podul arde frumos la răsărit/Privighetoarea din Crimeea cu SBU s-a întâlnit”.

Iar secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Olexi Danilov, a postat imagini cu Podul Crimeei în flăcări şi, alături, înregistrarea video cu Marilyn Monroe cântându-i preşedintelui american John F. Kennedy „La mulţi ani, domnule preşedinte!”, în 1962.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *