Cinci echipe italiene vor participa anul viitor în Champions League

Fotbalul italian va avea cinci echipe în viitorul sezon al UEFA Champions League, după cum a raportat Gazzetta dello Sport.

În ciuda faptului că nicio echipă italiană nu a ajuns în sferturile de finală în Liga Campionilor, cu Napoli eliminată de Barcelona și Inter de Atletico, Italia va avea mai mulți reprezentanți la turneul din sezonul următor. Acest lucru se datorează faptului că cluburile italiene excelează în alte competiții, Roma și Atalanta fiind pregătite să concureze în semifinalele UEFA Europa League, iar Fiorentina în semifinalele Conference League.

Drept urmare, Italia conduce în clasamentul sezonier al coeficienților UEFA. Începând cu sezonul 2024/25, două locuri suplimentare în turneu vor fi alocate țărilor care ocupă primele două poziții în clasamentul coeficienților din campania precedentă. În prezent, Italia conduce clasamentul cu 19.285 puncte, urmată de Germania cu 17.642, Anglia cu 17.375 și Spania cu 15.312.

Italia nu va coborî mai jos decât locul doi, chiar dacă Roma, Atalanta și Fiorentina sunt eliminate în semifinalele turneelor respective.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *