China va participa la conferința pentru pace în Ucraina, din Elveția

China va lua în considerare participarea la conferinţa pentru pace în Ucraina, pe care Elveţia, ţară neutră, o va găzdui în lunile următoare, informează Agerpres.

Declarația aparține ambasadorului Chinei la Berna, Wang Shihting. În opinia sa, toate părţile ar trebui să lucreze pentru a pune capăt războiului. „Urmărim îndeaproape conferinţa privind Ucraina pe care Elveţia o va găzdui şi analizăm posibilitatea de a participa”, a spus acesta.

Diplomatul chinez a subliniat că Beijingul a propus o strategie pentru încheierea politică a conflictului. „Suveranitatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie respectată, la fel şi Carta ONU”, a afirmat Wang.

„Ar trebui să sprijinim reluarea cât mai rapidă a dialogului direct între Rusia şi Ucraina, astfel încât situaţia să poată fi gradual detensionată”, a mai spus acesta.

Guvernul elveţian a declarat că îşi propune să organizeze conferinţa de pace în această vară, după ce ideea a fost lansată în ianuarie.

De cealaltă parte, Rusia a calificat planul conferinţei de pace drept „inutil” şi a indicat că este sortit eşecului fără participarea Moscovei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *