China urmărește să aprofundeze relațiile cu Rusia

China este dispusă să își aprofundeze relația cu Rusia la toate nivelurile și orice încercare de a bloca progresul celor două națiuni nu va reuși niciodată, a declarat joi înaltul diplomat chinez Wang Yi.

Este dreptul legitim al Chinei și al Rusiei de a-și realiza dezvoltarea și revitalizarea, a declarat Wang Yi într-o convorbire telefonică cu omologul său rus Serghei Lavrov, potrivit declarației postate pe site-ul Ministerului chinez de Externe, citată de Reuters.

China și Rusia au avut o relație tumultuoasă în timpul Războiului Rece, dar s-au apropiat în ultimii ani, pe măsură ce au colaborat pentru a contracara Statele Unite. China a evitat în mod constant să critice Rusia pentru invadarea Ucrainei și, în schimb, dă vina pe Statele Unite și NATO pentru război.

Wang Yi a reiterat sprijinul Beijingului pentru Rusia, în ciuda criticilor occidentale privind războiul: „De asemenea, China va sprijini ferm partea rusă, sub conducerea președintelui Vladimir Putin, să se unească și să conducă poporul rus pentru a depăși dificultățile și a elimina tulburările. China este dispusă să aprofundeze contactele cu partea rusă la toate nivelurile.„, a declarat Wang.

Acestea au fost primele comentarii oficiale ale Chinei cu privire la Rusia de când președintele Xi Jinping și-a asigurat duminică un al treilea mandat la putere ca lider al celei mai populate țări din lume.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *