China se confruntă cu o nouă explozie a cazurilor de Covid-19

China, singura mare economie care încă impune restricții împotriva pandemiei, a raportat, astăzi, cel mai mare număr de îmbolnăviri cu Covid-19, din ultmele 6 luni, potrivit Digi24.

Între timp, mai multe mari centre economice sunt în lockdown, ce face ca economia să fie serios perturbată.

Din cauza restricțiilor, și oamenii trăiesc adevărate drame. Politica ”zero COVID” din China, în vigoare de aproape trei ani, include lockdownuri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate.

 În ciuda acestora, ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni aproape 5.500 de noi cazuri de coronavirus, multe dintre ele în provincia de coastă Guangdong, un important centru de producţie.

Drame legate de restricţiile anti-COVID continuă în China. Sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani din oraşul aflat în carantină Hohhot, în Mongolia Interioară, a stârnit un val de proteste la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece restricţiile anti-COVID au împiedicat intervenţia serviciilor de urgenţă. Aşa cum se întâmpla uneori în anumite cartiere din China, uşile de acces la clădirea rezidenţială au fost sigilate pentru a împiedica orice intrare şi ieşire, informează Agerpres.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *