China sancționează personalități din SUA, după vizita președintei Taiwanului

China a impus sancțiuni unor personalități americane legate de vizita președintei taiwaneze în SUA din această săptămână, precum și restricții suplimentare ambasadorului de facto al Taiwanului în Statele Unite.

Sancțiunile au vizat biblioteca Ronald Reagan, care a găzduit întâlnirea dintre președinta Tsai și Kevin McCarthy, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, și Institutul Hudson, care a găzduit-o pe Tsai la New York și i-a înmânat un premiu. Patru cetățeni americani au fost incluși pe listă, inclusiv președintele și directorul Institutului Hudson, precum și actualul director și fostul director al Fundației Reagan.

O a doua rundă de sancțiuni a fost, de asemenea, dezvăluită împotriva lui Hsiao Bi-khim, ambasadorul de facto al Taiwanului în SUA. Măsurile au fost luate după ce Tsai s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților din SUA în timpul unei escale în Los Angeles.

Sancțiunile interzic celor vizați și membrilor familiilor acestora să intre în China continentală, Hong Kong și Macao, a raportat vineri presa de stat. De asemenea, acestea interzic investitorilor și firmelor legate de ținte să coopereze cu organizații și persoane din China continentală. În luna august a anului trecut, China a impus sancțiuni împotriva a șapte oficiali și legislatori taiwanezi, printre care și Hsiao, pe care i-a acuzat că sunt „adepți ai independenței”, după vizita în Taiwan a președintelui de atunci al Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *