SUA acuză: China vrea să ajute militar Rusia

La aproape un an după ce Rusia a invadat Ucraina, există noi îngrijorări cu privire la intenția Chinei de a oferi ajutor militar Moscovei în acest conflict. Într-un interviu difuzat duminică, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că serviciile de informații americane sugerează că Beijingul ia în considerare furnizarea de arme și muniție Rusiei.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că firmele chineze oferă deja „sprijin neletal” Rusiei, iar noi informații sugerează că Beijingul ia în considerare și furnizarea de arme.

Beijingul a replicat că afirmațiile sunt false și a acuzat Washingtonul că răspândește informații false. „Nu acceptăm astfel de acuzații din partea Statelor Unite asupra relațiilor dintre China și Rusia, darămite constrângeri și presiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, în cadrul unei conferințe de presă, luni, când a fost întrebat despre declarațiile lui Blinken.

China a negat, de asemenea, informațiile potrivit cărora Moscova ar fi solicitat echipament militar.

Aceste afirmații nasc îngrijorări, deoarece președintele chinez Xi Jinping este un aliat al președintelui rus Vladimir Putin și încă nu a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia.

Șeful diplomației americane a făcut declarațiile pentru CBS News, după ce s-a întâlnit sâmbătă cu omologul său chinez, Wang Yi, la Conferința de Securitate de la München.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *