China redeschide frontierele după 3 ani de restricții de călătorie COVID

China a eliminat duminică cerințele de carantină pentru călătorii care intră în țară, redeschizându-și efectiv granițele la trei ani după ce pandemia COVID a dus la restricții stricte de călătorie.

Pe lângă faptul că a permis călătoriile către și dinspre alte țări, Beijingul a redeschis, de asemenea, cursele aeriene și maritime cu regiunea administrativă specială Hong Kong, permițând familiilor și prietenilor să se reunească după ani de zile petrecuți separat.

Mass-media chineze și occidentale au descris cozile masive care se întindeau pe aeroportul internațional din Hong Kong. South China Morning Post a raportat că, duminică, la ora locală 20.00, peste 45.000 de persoane au călătorit cu feribotul peste granița dintre Hong Kong și China continentală.

Potrivit agenției de știri Reuters, Ministerul chinez al Transporturilor se așteaptă ca în următoarele 40 de zile să aibă loc peste două miliarde de călătorii către și dinspre China – o creștere de aproape 100% – în parte datorită începerii Anului Nou chinezesc.

Acesta este pasul final în renunțarea de către Beijing la politica zero-COVID, prin care guvernul a folosit închideri dramatice, teste în masă și limitări severe ale călătoriilor pentru a menține la minimum nivelul de transmitere a virusului în rândul populației sale.

Această schimbare, adoptată în urma unor proteste populare în masă, a provocat îngrijorare în rândul unor țări occidentale, care se tem că valul de cazuri COVID din China ar putea da naștere unor variante periculoase de coronavirus.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *