China pregătește un pachet masiv de sprijin pentru industria semiconductorilor

China lucrează la un pachet de sprijin de peste 143 de miliarde de dolari pentru industria sa de semiconductori, într-un pas important către autonomia în domeniul microcipurilor și pentru a contracara acțiunile SUA care vizează încetinirea progreselor tehnologice chineze.

Beijingul plănuiește unul dintre cele mai mari pachete de stimulente fiscale pe parcursul a cinci ani, în principal sub formă de subvenții și credite fiscale pentru a susține producția de semiconductori și activitățile de cercetare.

Acest lucru indică abordarea Chinei în modelarea viitorului unei industrii care a devenit un punct sensibil din punct de vedere geopolitic, din cauza creșterii cererii de microcipuri – industrie pe care Beijingul o consideră o piatră de temelie a puterii sale tehnologice.

Planul ar putea fi pus în aplicare încă din primul trimestru al anului viitor, conform presei internaționale. Cea mai mare parte a asistenței financiare va fi folosită pentru a subvenționa achizițiile de echipamente de semiconductori interni de către firmele chineze, în principal uzine de fabricare a semiconductorilor. Aceste companii ar avea dreptul la o subvenție de 20% din costul achizițiilor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *