Sancțiuni chineze pentru Boeing Defense și Raytheon

China va impune sancțiuni directorilor executivi de la Boeing Defense și Raytheon, din cauza implicării lor în ultimele vânzări de arme ale Washingtonului către Taiwan, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

China urmărește un pachet de sancțiuni pentru Boeing Defense și Raytheon

Sancțiunile impuse directorului general al Boeing Defense, Space, and Security, Ted Colbert, și șefului Raytheon Technologies Corp, Gregory Hayes, sunt un răspuns la faptul că Departamentul de Stat al SUA a aprobat, la 2 septembrie, vânzarea de echipamente militare către Taiwan. Aceste vânzări includ 60 de rachete anti-navă și 100 de rachete aer-aer, ai căror contractori principali sunt Boeing Defense, o divizie a Boeing, și Raytheon.

Colbert și Hayes vor fi sancționați „pentru a proteja suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, citând „implicarea lor în aceste vânzări de arme”. Mao nu a detaliat ce vor implica sancțiunile sau cum vor fi aplicate.

Partea chineză îndeamnă încă o dată guvernul american și entitățile relevante să înceteze vânzarea de arme către Taiwan și contactele militare dintre SUA și Taiwan.” Pentagonul a anunțat pachetul de măsuri în urma exercițiilor militare agresive ale Chinei în jurul Taiwanului, după o vizită luna trecută a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt oficial american care a călătorit la Taipei în ultimii ani.

China a sancționat anterior Raytheon, Boeing Defense și persoane nespecificate implicate în vânzările de arme către Taiwan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *