China: noi exerciții militare în apropiere de Taiwan

Armata chineză a declarat că a efectuat luni mai multe exerciții lângă Taiwan, în timp ce un grup de parlamentari americani a vizitat insula revendicată de China și s-a întâlnit cu președintele Tsai Ing-wen, care a declarat că guvernul său s-a angajat să mențină stabilitatea.

Cei cinci legislatori americani, conduși de senatorul Ed Markey, au sosit la Taipei într-o vizită neanunțată duminică târziu, fiind al doilea grup la nivel înalt care vizitează Taipei, după cea a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la începutul lunii august, care a declanșat mai multe zile de jocuri de război chinezești.

China organizează mai multe exerciții lângă Taiwan

Unitatea militară chineză responsabilă pentru zona adiacentă Taiwanului, Comandamentul Teatrului Estic al Armatei Populare de Eliberare, a declarat că a organizat luni patrule comune multiservicii de pregătire pentru luptă și exerciții de luptă în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului. Exercițiile au fost „un factor de descurajare sever pentru Statele Unite și Taiwan care continuă să joace trucuri politice și să submineze pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”, a adăugat acesta.

Ministerul chinez al Apărării a declarat într-o declarație separată că deplasarea legislatorilor a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și „expune pe deplin adevărata față a Statelor Unite ca un stricător și un distrugător al păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan”.

„Armata Populară Chineză de Eliberare continuă să se antreneze și să se pregătească pentru război, apără cu hotărâre suveranitatea națională și integritatea teritorială și va zdrobi cu hotărâre orice formă de separatism de „independență a Taiwanului și interferență străină”.

Comandamentul forțelor de operații a precizat că exercițiile au avut loc în apropierea insulelor Penghu din Taiwan, care se află în strâmtoarea Taiwan și care găzduiesc o bază aeriană importantă, și a arătat o înregistrare video de aproape a insulelor realizată de un avion al forțelor aeriene chineze.

„Ne angajăm într-o strânsă cooperare cu aliații internaționali pentru a monitoriza îndeaproape situația militară. În același timp, facem tot ceea ce putem pentru a face cunoscut lumii că Taiwanul este hotărât să protejeze stabilitatea și status quo-ul în Strâmtoarea Taiwan”, a declarat ea, în imagini video furnizate de biroul prezidențial.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

75 de răspunsuri

  1. Wow, wonderful weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging glance easy. The overall look of your site is great, let
    alone the content material! You can see similar here sklep internetowy

  2. Thanks for the good writeup. It if truth be told was a leisure account it.
    Look complicated to more delivered agreeable from you!
    By the way, how could we keep up a correspondence?
    I saw similar here: Dobry sklep

  3. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Many thanks! You can read similar
    blog here: E-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *