China lansează un apel la calm, după explozia din estul Poloniei

China a lansat, astăzi, un apel la calm după informaţiile privind căderea unei rachete de fabricaţie rusească în Polonia, incident soldat cu moartea a două persoane şi care a fost urmat de plasarea în stare de alertă a armatei poloneze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”În situaţia actuală, toate părţile implicate trebuie să rămână calme şi să dea dovadă de reţinere, pentru a se evita o escaladare”, a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

”Poziţia Chinei privind chestiunea ucraineană este aceeaşi de la început şi este clară: prioritatea absolută este de a desfăşura un dialog şi negocieri în scopul soluţionării crizei în manieră paşnică”, a adăugat reprezentanta diplomaţiei chineze.

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un „proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

În acest timp, NATO a convocat o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, pentru a discuta despre explozia din estul Poloniei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, potrivit Agerpres.

Ministerul de Externe polonez a confirmat, în noaptea de marţi spre miercuri, că un „proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *