China înăsprește restricţiile COVID-19

Autorităţile chineze intensifică lockdownurile COVID-19 şi alte restricţii pentru a împiedica focarele să se răspândească, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire din această ţară a ajuns la cel mai mare nivel de la lockdownul din Shanghai din acest an, iar oraşele Beijing şi Zhengzhou au înregistrat cifre record în ceea ce priveşte numărul de cazuri zilnice, relatează Reuters, potrivit News.ro.

China a raportat astăzi 10.535 de cazuri noi, cu transmitere comunitară, cel mai mare număr din 29 aprilie încoace, când Shanghai se confrunta cu cea mai serioasă creştere a infectărilor.

Creşterea la nivel naţional a numărului de cazuri a determinat conducerea Chinei să îşi reafirme toleranţa zero faţă de acest virus, o politică despre care preşedintele Xi Jinping spune că salvează vieţi, în special printre vârstnicii Chinei.

Oraşul Guangzhou, aflat în sud, epicentrul actual al luptei anti-COVID din China, a raportat 2.824 de cazuri noi comunitare pentru 10 noiembrie, a patra zi în care numărul de infectări depăşeşte 2.000.

Cea mai mare creştere a infectărilor a avut loc în aglomeratul district Haizhu, care vineri a declarat un lockdown strict până duminică, după mai multe zile în care restricţiile şi limitările au fost extinse.

”Este obligatoriu ca toţi locuitorii să stea acasă”, a afirmat guvernarea districtuală, într-o declaraţie. ”Doar o persoană din fiecare gospodărie poate merge să cumpere bunurile de strictă necesitate, conform unui program eşalonat”, a arătat aceasta.

Transportul în comun este, de asemenea, suspendat complet în districtul cu 1,8 milioane de locuitori şi teste PCR obligatorii vor fi făcute ”în fiecare gospodărie şi fiecărei persoane”, potrivit declaraţiei.

China nu va relaxa măsurile sale împotriva COVID, ci va continua să le îmbunătăţească în conformitate cu situaţia pandemică în schimbare şi cu mutaţiile virusului, a afirmat un expert guvernamental, citat vineri de autoritatea naţională de sănătate.

Alte oraşe importante, precum Beijing, Zhengzhou şi Chongqing au înăsprit măsurile în această săptămână, întrucât numărul de cazuri zilnice a atins noi niveluri record.

Beijingul a raportat 118 cazuri comunitare pe data de 10 noiembrie, un record zilnic, dar un număr totuşi redus comparativ cu cazurile înregistrate în alte oraşe chineze.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *