China îndeamnă UE să-i susțină proiectul de pace privind Ucraina

China a îndemnat Europa să susțină propunerea sa menită să pună capăt războiului din Ucraina, deși SUA au declarat că planul Beijingului ar confirma câștigurile teritoriale ale Kremlinului. Președintele Xi Jinping urmează să se întâlnească cu liderii Braziliei și Spaniei, în încercarea de a da un impuls proiectului.

În acest timp, președintele Ucrainei i-a îndemnat pe liderii Uniunii Europene să convoace un „Summit al formulei de pace”, în „una dintre capitalele lumii”, atunci când s-a adresat joi, prin intermediul unei înregistrări video, reuniunii liderilor UE la Bruxelles. Oficialii prezenți la reuniune au aprobat planurile de a trimite Ucrainei un milion de cartușe în termen de 12 luni.

Rusia continuă atacurile

Trupele de la Kremlin au atacat vineri dimineață mai multe regiuni cu drone Shahed de fabricație iraniană și bombe ghidate, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene. Dronele au fost lansate din zona rusă, din apropierea frontierei de nord-est a Ucrainei și au lovit ținte din regiunile Kryvyi Rih și Sumy, potrivit comunicatului.

Avioanele rusești au decolat de pe aerodromurile din Morozovsk și Akhtubinsk. Zece avioane de luptă Su-35 au lansat 11 bombe și o rachetă Kh-31P deasupra regiunii Sumy. Nu au fost disponibile imediat detalii privind victimele sau pagubele.

Facebook

Comentarii

49 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *