China începe exerciții „strategice” în jurul Taiwanului

Armata Populară de Eliberare a Chinei a început exerciții militare, inclusiv trageri reale, în apele și în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan, a anunțat joi televiziunea de stat chineză.

Exercițiile, desfășurate în șase locații, ar trebui să se încheie duminică la ora 12:00 p.m. Exercițiile au urmat vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, o călătorie condamnată de Beijing, care revendică insula.

În mod semnificativ, în nord, est și sud, zonele de exerciții secționează cele 12 mile nautice de ape teritoriale revendicate de Taiwan, ceea ce, potrivit oficialilor taiwanezi, sfidează ordinea internațională și echivalează cu o blocadă a spațiului său maritim și aerian.

Forțele chineze aflate în largul coastei nordice a Taiwanului ar putea, potențial, să închidă Keelung, un port important, în timp ce lovituri ar putea fi lansate dintr-o zonă situată la est de Taiwan, vizând bazele militare din Hualien și Taidong.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat joi că armata sa va continua să își consolideze nivelul de alertă și va reacționa în mod corespunzător.

Armata taiwaneză monitorizează îndeaproape „starea inamicului”, în strâmtoarea Taiwan și în apropierea insulelor periferice ale Taiwanului, și toate trupele sale efectuează antrenamente zilnice, a precizat comunicatul Ministerului Apărării din Taiwan.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *