China restricționează exportul materiei prime pentru industria semiconductorilor

China limitează exporturile unor metale folosite în industria semiconductoarelor. Decizia va alimenta cel mai probabil războiul comercial și tehnologic cu Statele Unite și va provoca perturbări ale lanțurilor globale de aprovizionare.

Luni, Ministerul Comerțului din China a anunțat că guvernul de la Beijing va începe controlul exporturilor asupra unor metale utilizate pe scară largă în industria semiconductorilor. Această decizie, motivată de protejarea securității și intereselor naționale, va impune companiilor să solicite permisiunea de a exporta unele produse ce conțin galiu și germaniu.

Presa internațională observă că măsura vine în momentul în care Washingtonul analizează noi restricții privind transportul de microcipuri de înaltă tehnologie către China.

Decizia Chinei va intra în vigoare de la 1 august și va viza șapte produse înrudite cu galiul și șase derivate ale germaniului.

Potrivit guvernului chinez, orice companie care va exporta aceste produse fără autorizație sau va depăși volumul permis, va fi penalizată.

Germaniul este folosit pentru tehnologia infraroșu, cabluri de fibră optică și celule solare, iar galiul pentru semiconductori, produse electronice și diode emițătoare de lumină.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *