Armata chineză, gata să colaboreze cu cea rusă

China a anunțat că armata sa este gata să colaboreze cu armata rusă pentru a consolida comunicarea și coordonarea strategică, a anunțat joi Ministerul chinez al Apărării.

Cele două țări vor lucra împreună pentru a pune în aplicare inițiativele de securitate globală, a declarat Tan Kefei, purtător de cuvânt al ministerului chinez al apărării, în cadrul unei conferințe de presă.

Tan a declarat că cele două țări vor aprofunda încrederea militară și „vor proteja împreună echitatea și justiția internațională”. De asemenea, potrivit Reuters, se vor organiza în continuare patrule maritime și aeriene comune și exerciții comune, a declarat Tan.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a vizitat recent Rusia și s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin, o vizită denunțată de Statele Unite. Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că a semnat un acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, care aduce legăturile lor într-o „nouă eră” de cooperare, în timp ce liderii au făcut apel la un „dialog responsabil” pentru a rezolva criza din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *