China protestează vehement: SUA interzice Tik Tok

China a reacționat ferm la votul din Congresul american care a consolidat amenințarea cu interzicerea aplicației chineze TikTok în Statele Unite, invocând motive de securitate națională. Agențiile internaționale de presă, precum Agerpres, au relatat că Beijingul a denunțat joi acțiunile SUA drept „banditești”, subliniind lipsa de echitate și dreptate în decizia americană.

Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Wang Wenbin, a declarat că folosirea unui pretext de securitate națională pentru a îndepărta companii performante din alte țări este inacceptabilă. Acesta a adăugat că acțiunile SUA asupra TikTok-ului demonstrează dacă „așa-zisa ordine bazată pe reguli a SUA slujește lumii sau numai lor”.

Într-o conferință de presă, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului chinez, He Yadong, a afirmat că Beijingul va lua toate măsurile necesare pentru a-și apăra companiile afectate, fără a oferi detalii despre natura acestor măsuri.

CEO-ul TikTok, Shou Chew, a dat asigurări că va utiliza toate mijloacele legale pentru a-și proteja platforma, subliniind riscul de pierdere a 300.000 de locuri de muncă în SUA în cazul interzicerii TikTok-ului.

Decizia din Congresul american vine în contextul în care Camera Reprezentanților a adoptat, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege care acordă proprietarului chinez al TikTok-ului, ByteDance, un termen de șase luni pentru a ceda acțiunile platformei cu 170 de milioane de utilizatori americani, amenințând cu o interdicție în caz contrar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *