China: SUA să joace un „rol constructiv” în conflictul dintre Iran și Israel

China a cerut, astăzi, Statelor Unite ale Americii să joace un „rol constructiv” în Orientul Mijlociu, la o zi după o convorbire telefonică între şeful diplomaţiei chineze Wang Yi şi omologul său american Antony Blinken, relatează AFP și Agerpres.

Șeful diplomaţiei chineze i-a transmis lui Antony Blinken că țara sa condamnă „ferm” atacul asupra ambasadei Iranului în Siria și va continua să joace un rol „constructiv” în problema Orientului Mijlociu.

„Partea americană, în special, ar trebui să joace şi ea un rol constructiv”, a transmis Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, drept concluzie la discuția celor doi oficiali.

În dosarul israeliano-palestinian, China îndeamnă la încetarea focului în Fâşia Gaza, pentru a garanta siguranţa civililor, aminteşte AFP.

China invocă acum și respectarea unei rezoluții ONU – la care SUA s-a abținut – care a cerut o încetare imediată a focului în timpul lunii Ramadanului (care s-a încheiat pe 9 aprilie) şi eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Israelul se pregăteşte, în tot acest timp, de eventualitatea unor represalii iraniene, după atacul aerian asupra consulatului iranian din Damasc la 1 aprilie.

Israelul nu a revendicat acest atac, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Kamenei, a declarat miercuri că Israelul „trebuie să fie pedepsit şi va fi” pedepsit pentru acest atac.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *