China caută soluții pentru criza cipurilor

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a convocat o serie de întâlniri de urgență în cursul săptămânii trecute cu principalele companii de semiconductori, încercând să evalueze pagubele provocate de restricțiile impuse de SUA asupra cipurilor, a relatat joi Bloomberg News.

Ministerul a convocat directori de la firme precum Yangtze Memory Technologies Co și specialistul în supercomputere Dawning Information Industry Co pentru a participa la întâlniri cu ușile închise, potrivit raportului.

În această lună, administrația Biden a adoptat un set extins de controale la export menite să încetinească progresele tehnologice și militare ale Beijingului, inclusiv restricții de vânzare pentru anumite cipuri avansate și instrumente pentru echipamente de cipuri.

Experții susțin că aceste restricții încetinesc eforturile Chinei de a-și dezvolta propria industrie de cipuri și de a avansa cercetarea comercială și de stat care implică arme militare, inteligență artificială sau centre de date.

Potrivit raportului Bloomberg, mulți dintre participanții la întâlniri au susținut că restricțiile impuse de SUA înseamnă sfârșitul industriei lor, precum și ambițiilor Chinei de a-și dezlega economia de tehnologia americană.

Duminică, președintele chinez Xi Jinping a cerut țării sale să „câștige bătălia” în domeniul tehnologiilor de bază în raportul său complet de activitate, cu ocazia începerii Congresului Partidului Comunist, care are loc o dată la cinci ani.

Facebook

Comentarii

57 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *