ChatGPT, interzis de către autoritatea italiană de reglementare în materie de confidențialitate

Autoritatea italiană de reglementare în materie de confidențialitate a ordonat vineri interzicerea ChatGPT din cauza unor presupuse încălcări ale confidențialității.

Autoritatea națională de protecție a datelor a declarat că va bloca imediat și va investiga OpenAI, compania americană care se află în spatele popularului instrument de inteligență artificială, să proceseze datele utilizatorilor italieni. Ordinul este temporar, până când compania va respecta legea de referință a UE privind confidențialitatea, Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Apelurile de suspendare a noilor versiuni ale ChatGPT și de investigare a producătorului său, OpenAI, din cauza unei serii de riscuri pentru confidențialitate, securitate cibernetică și dezinformare, sunt tot mai numeroase de ambele părți ale Atlanticului.

Elon Musk și zeci de experți în inteligență artificială au cerut săptămâna aceasta o pauză la actualizările ChatGPT. Grupul de apărare a consumatorilor BEUC a solicitat, de asemenea, la 30 martie, ca autoritățile UE și naționale, inclusiv organismele de supraveghere a protecției datelor, să investigheze ChatGPT.

Potrivit POLITICO, ChatGPT a suferit, de asemenea, o încălcare a datelor și a expus conversațiile utilizatorilor și informațiile de plată ale utilizatorilor săi săptămâna trecută, a declarat autoritatea italiană. Aceasta a adăugat că OpenAI nu verifică vârsta utilizatorilor și expune „minorii la răspunsuri absolut nepotrivite în comparație cu gradul lor de dezvoltare și de autocunoaștere”.

OpenAI nu are un birou în UE, dar reprezentantul său în Spațiul Economic European are la dispoziție 20 de zile pentru a comunica modul în care intenționează să aducă ChatGPT în conformitate cu normele UE privind confidențialitatea sau riscă o sancțiune de până la 4 % din veniturile sale globale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *