Champions League: Borussia Dortmund – PSG

Astăzi, 1 mai, Borussia Dortmund va juca împotriva lui PSG în prima manșă a semifinalei UEFA Champions League.

Au trecut 11 ani de când suporterii lui Borussia Dortmund au așteptat cu nerăbdare apariția echipei lor în semifinalele Ligii Campionilor. Pe atunci, sub conducerea lui Jurgen Klopp, echipa germană a învins-o pe Real Madrid și a ajuns în finală, unde în cele din urmă a pierdut cu Bayern Munchen cu 1-2. Interesant este că atât în acel an, cât și în acesta, meciul decisiv a avut loc pe legendarul stadion Wembley.

De fapt, Borussia Dortmund își continuă lupta doar în Liga Campionilor. Înfrângerea recentă cu RB Leipzig în Bundesliga le-a spulberat practic speranțele de a termina în top 4. Cu toate acestea, datorită performanțelor de succes ale echipelor germane în competițiile europene din acest sezon, Bundesliga va avea dreptul de a delega cinci echipe la următoarea ediție de Champions League, în loc de patru ca-n prezent.

În timpul meciului cu Leipzig, fundașul central Mats Hummels a suferit o accidentare ușoară, dar a participat la antrenamentul de ieri și este de așteptat ca veteranul clubului să înceapă jocul de astăzi.

Participarea atacantului Donyell Malen este discutabilă, deoarece a ratat meciurile recente din cauza unei accidentări la coapsă. Deși a reluat antrenamentele, nu este pregătit să înceapă din primul minut. Același lucru este valabil și pentru atacantul Sebastian Haller.

Fundașul stânga, Remy Bensebaini, va rata cu siguranță meciul din cauza unei accidentări la genunchi care i-a încheiat sezonul.

PSG a câștigat oficial al 12-lea titlu de campion al Franței în weekend. Ar fi putut pecetlui soarta titlului în meciul lor împotriva lui Havre, dar au remizat 3-3. Totuși, a doua zi, Monaco a pierdut cu Lyon (2-3) și a pierdut orice șansă teoretică de a ajunge din urmă cu PSG.

În ultimele meciuri din Ligue 1, Luis Enrique a schimbat jucătorii, permițând echipei să evite accidentările jucătorilor cheie. PSG și-ar putea pregăti cea mai puternică formație împotriva lui Borussia Dortmund.

PSG este ușor favorită în această semifinală, dar Borussia a arătat că poate face meciuri mari. Rezultatul e greu de anticipat, mai degrabă se anunță un meci spectaculos cu peste două goluri.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *