Champions League: Barcelona – PSG

Marți, 16 aprilie, vor începe meciurile primelor două din sferturile de finală ale Ligii Campionilor UEFA, iar una dintre aceste întâlniri va fi între Barcelona și Paris Saint-Germain.

Barcelona s-a calificat confortabil din grupa lor, acumulând același număr de puncte ca și Porto. În optimile de finală, catalanii s-au duelat cu napoletanii. Prima manșă s-a încheiat la egalitate 1-1, dar în capitala Cataluniei, sub îndrumarea lui Xavi Hernandez, Barcelona și-a asigurat o victorie relativ ușoară cu 3-1.

PSG s-a trezit în așa-numita „grupă a morții” alături de Borussia Dortmund, AC Milan și Newcastle United, reușind să avanseze de pe locul doi, depășind clubul italian la golaveraj. În etapa anterioară, campionii Franței s-au confruntat cu un alt club spaniol – Real Sociedad. Cu acea ocazie, parizienii au marcat două goluri în ambele meciuri, încasând o singură dată în deplasare.

În prima manșă, care a avut loc în capitala Franței, Barcelona a ieșit învingătoare pe neașteptate. În ciuda golurilor lui Rafinha, gazdele au răspuns cu lovituri ale lui Ousmane Dembele și Vitor Ferreira. Cu toate acestea, spre finalul meciului, Andreas Christensen a închis afacerea, asigurând o victorie cu 3-2 pentru Barcelona.

Barcelona este ușor favorită prin prisma avantajului de un gol, dar având în vedere că nu mai contează golurile din deplasare, PSG poate întoarce mai ușor soarta calificării.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *