Cere ajutorul UE pentru vecinele Ucrainei – Premierul polonez în acțiune

Premierul polonez Donald Tusk a chemat joi Uniunea Europenă să ia în considerare un ajutor acordat ţărilor din prima linie ca vecine ale Ucrainei invadate de Rusia, notează AFP, preluată de Agerpres.

Liderul ţării vecine cu Ucraina şi apărător ferm al acestei ţări a vorbit la Varşovia alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a îndemnat statele membre să investească mai mult în apărare.

„Încă din primele zile ale războiului, Polonia a oferit Ucrainei tot ce a fost posibil şi chiar mai mult. Astăzi, Polonia trebuie să-şi construiască propria securitate”, le-a declarat Tusk jurnaliştilor.

„Noi, în ansamblu, şi nu numai Polonia, trebuie să ajutăm Ucraina cât mai mult posibil, iar întreaga Europă trebuie să se gândească mai activ cum să ajute ţări precum Polonia şi Estonia, care se află în prima linie”, a adăugat el.

„Dacă suntem o singură Europă, înseamnă că războiul este la uşa noastră. Acesta este motivul pentru care vom căuta toate mijloacele posibile pentru a sprijini Ucraina şi ţările cele mai vulnerabile la consecinţele acestui război”, a argumentat premierul polonez.

Donald Tusk, a cărui ţară cheltuieşte deja aproximativ 4% din produsul său intern brut pentru apărare, s-a exprimat înaintea unui dineu de lucru la Varşovia împreună cu Charles Michel şi mai mulţi şefi de guvern europeni.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *