Centrul Pompidou va fi închis: 140.000 de lucrări, relocate

Centrul Pompidou din Paris îşi va închide porţile până în anul 2030, cât timp vor avea loc lucrări de restaurare majore, potrivit News.ro.

Unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă din lume, Centrul Pompidou va începe să se mute din toamna acestui an – luna octombrie – şi îşi va închide complet porţile în vara lui 2025.

Prin urmare, toate operele vor putea fi vizitate încă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Lucrările de construcţie vor începe în anul 2026. Costul lucrărilor de renovare, finanţate de guvernul francez, este estimat la 260 de milioane de euro.

Centrul Pompidou găzduieşte aproximativ 140.000 de opere de artă, care vor trebui să fie relocate în totalitate, fiind o adevărată provocare pentru administrația centrului.

O parte din colecţii vor fi mutate la Grand Palais, care se află în renovare din 2021 și care va fi deschis în luna aprilie. Din toamna anului 2026, Luvrul va găzdui, de asemenea, o parte din colecţiile permanente.

Între 6 000 şi 8 000 de lucrări din colecţii vor fi dispersate în alte muzee din Paris – Orsay, Orangerie, Jeu de Paume, Guimet, Quai Branly – precum și la Centrul Pompidou din Metz, în regiuni, în Martinica şi Guadelupa.

O parte dintre colecțiile de la Centrul Pompidou vor ajunge şi în străinătate – la Malaga (Spania), Shanghai (China), Seul (Coreea de Sud) și New Jersey (SUA).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *