Centrul Kievului, atacat cu 31 de rachete

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului astăzi, la primele ore ale dimineţii, informează Agerpres.

Este primul atac de amploare din ultimele săptămâni care a vizat capitala ucraineană atât cu rachete balistice, cât şi cu rachete de croazieră, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare a regiunii Kiev.

„După o pauză de 44 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului”, a spus el, adăugând că forțele de intervenție sunt la fața locului pentru a oferi ajutor.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a menționat că este vorba despre cel puţin zece persoane rănite, în timp ce două persoane au fost transportate la spital. De asemenea, au fost lovite mai multe clădiri rezidențiale și situri industriale.

Locuitorii unei clădiri cu mai multe etaje din cartierul central Şevcenkovski au fost evacuaţi după ce unul dintre apartamente a luat foc. Atacul a spart, de asemenea, geamurile mai multor case din apropiere şi a incendiat maşini particulare.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate cele 31 de rachete ruseşti care au vizat capitala, a declarat comandantul forţelor aeriene.

Este vorba de rachete de croazieră şi de două rachete balistice – Iskander și Kinjal, care au fost lansate de 11 bombardiere strategice din Volgodonsk şi de la baza aeriană Engels de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Rachetele au vizat Kievul din diferite direcţii, alerta de raid aerian durând aproape trei ore. Explozii puternice s-au auzit în cartierele Şevcenkovski, Sviatoşinski şi Podolsk din Kiev.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *