Cel puțin trei persoane ucise în Ucraina în urma noilor bombardamente rusești

Luni, autoritățile de la Kiev au confirmat că cel puțin trei persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în urma noilor bombardamente ale armatei ruse.

Șeful adjunct al administrației prezidențiale, Oleksi Kuleba, a dezvăluit pe platforma Telegram că „inamicul a tras zeci de rachete în orașele și satele” ucrainene, rezultând în 33 de persoane rănite și alte două ucise. În paralel, autoritățile regionale din Harkov (nord-est) au anunțat moartea unei femei, ucisă într-un tir rusesc asupra unei case.

Prim-ministrul ucrainean, Denîs Şmîhal, a declarat că au fost folosite atât rachete de croazieră, cât și rachete hipersonice de tip Kinjal.

În contextul escaladării conflictului, Rusia a făcut un anunț neașteptat, afirmând că a evacuat câteva sute de locuitori din Belgorod, un oraș aflat în apropierea graniței cu Ucraina și frecvent vizat de bombardamentele forțelor ucrainene. Guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov, a precizat că aproximativ 300 de locuitori din Belgorod au fost evacuați temporar și sunt acum cazați în centre de primire mai departe de graniță.

Într-un videoclip postat pe Telegram, Gladkov a menționat că în ultimele 24 de ore au primit 1.300 de solicitări pentru trimiterea copiilor din Belgorod în tabere școlare în alte regiuni, subliniind creșterea îngrijorării populației în fața evoluțiilor recente din regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *